De Coronacookingfiles #2: Eiermuffins

De Coronacookingfiles #2: Eiermuffins

Want een eitje is altijd een goed idee. 🤗

Eiermuffins zijn de ideale comfortfood in crisistijd. Je kan er al je groentenoverschotjes in verwerken. En daar kan je volledig wild in gaan. Het ziet er niet alleen beter uit om verschillende kleuren te gebruiken. Variatie in kleur geeft ook variatie in voedingsstoffen.
Bovendien kan je ze wel enkele dagen bewaren. Dus je kan er perfect meerdere maken en ze kunnen dienen voor zowel ontbijt, lunch én avondeten. Wat dacht je van een ontbijtje met een muffin, een plakje gerookte zalm en een boke? Of een slaatje met een muffin in verwerkt als lunch? Of samen met een heerlijke paprikasaus en wat rijst als avondeten?

Nodig (per muffin)?
– Groentjes naar keuze (ik gebruikte voor 6 muffins een derde van een courgette, een halve dikke wortel en 4 champignons)
– 1/4de sjalot of (rode) ui en 1/4de teentje look
– Kruiden naar keuze (ik gebruikte gedroogde basilicum, oregano en paprikapoeder)
– Peper en zout
– Eitje
– Klein scheutje melk
– Kaas naar keuze, ongeveer 15 gram (emmentaler, feta, lactosevrij,…)
– Olijfolie

Doen!
Snijd de groentjes en ui in fijne blokjes. Versnipper de look. Stoof de ui en look samen met de groentjes.
Klop de eitjes los met een scheutje melk. Roer er de kaas en de kruiden (wees royaal) onder. Kruid met peper en zout.
Smeer de muffinvormpjes in met een beetje olijfolie. Dat kan door een beetje te druppelen in 1 vormpje en verder uit te smeren over alle potjes met bvb. keukenpapier. Dat is nodig, omdat ze anders niet mooi rijzen in de oven. Verdeel de groentjes over de muffinvorm. Giet er het eimengsel bij tot de groentjes onder staan. Dat mag tot op kleine centimeter van de rand komen.
Zet een kleine 20 minuten in de oven op 220°. Laat ze afkoelen tot ze lauw zijn of helemaal koud. Ze zakken terug wat in, maar dat is normaal.

Handig! En smakelijk! 🥚🧀🥕🍄Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *