Nog een aspergereceptje, het laatste van het seizoen!

Nog een aspergereceptje, het laatste van het seizoen!

Omdat ik het niet kan laten, geef ik jullie nog snel een aspergereceptje mee. Binnenkort loopt het aspergeseizoen ten einde, samen met dat van de rabarber (normaal op 24 juni). Die datum is gekozen omdat de aspergeplanten opnieuw genoeg moeten kunnen aansterken tegen volgende lente.

Dit gerechtje is zo super! En helemaal niet moeilijk. Ik heb het bedacht terwijl ik het aan’t maken was. De ingrediënten komen grotendeels uit een kist die ik bij groentenhandel Vers d’Anvers ophaalde via de Too Good To Go app. Nog niet getest? Zeker doen! In die kist zaten ondermeer verse doperwtjes, ook helemaal in het seizoen. Een heel klusje om ze te doppen, maar de moeite waard.

Nodig?

  • enkele witte asperges per persoon
  • een sjalot
  • een klein teentje look
  • veel verse doperwtjes
  • enkele scampi per persoon
  • chilivlokken
  • citroen
  • parmezaan
  • olijfolie
  • peper en zout
  • klein beetje witte wijn
  • verse kruiden: munt – oregano – basilicum
Doen!
Asperges schillen, in de helft snijden en stomen in 8-9min. Sjalot en look heel fijn snijden, aanstoven in beetje olijfolie. Gedopte erwtjes erbij doen en vuur wat lager zetten. In totaal zo’n 5 min laten bakken (regelmatig roeren) tot net niet beetgaar. Chilivlokken en wat citroenrasp aan de erwtjes toevoegen naar smaak, net als peper en zout. Dan als erwtjes klaar zijn, vuur terug hoger zetten, scampi laten kleuren aan 2 kanten (duurt 30sec per kant). Blussen met een beetje citroensap en een klein scheutje witte wijn (om sausje te creëren). Even laten uitkoken. Verse kruiden snipperen en eronder mengen. Dan asperges in bordje leggen, erwten-scampimengeling erover lepelen, parmezaan erover raspen. Nog wat basilicumsnippers erover strooien voor de show. 😄 Klaar!
Smakelijk!

 

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *