Vijgenijsje

Vijgenijsje

Het is volop vijgenseizoen, maar toch nog een klein beetje zomerweer. Indian Summer, yes! Op zoek naar een geschikt dessertje voor een etentje, kwam ik op het idee om iets met vijgen te doen en waarom dan ineens geen ijs maken? Ik ben zelf helemaal geen dessertenfan, doe mij maar hapjes, voorgerecht en hoofdgerecht. Dus ik houd het dessert dan ook graag heel gemakkelijk als ik zelf voor gasten kook. Ik zocht en vond wat inspiratie op het wereldwijde web. Naar goede gewoonte paste ik het receptje nog wel wat aan :-). Dit receptje is echt poepsimpel. Je hebt alleen wel een ijsmachine nodig. En met mijn ijsmachine van KitchenAid betekent ijs draaien ook een half uur niet ademen. Maar het was het waard, want dit is echt o zo lekker!

Nodig (voor 10 kleine dessertjes): 

  • 500g vijgen
  • 1 appelsien
  • 1 citroen
  • 100g fijne suiker
  • 300 ml volle Griekse yoghurt
  • 200 ml slagroom
  • grote handvol pistachenoten

Doen:

Snijd het steeltje van de vijgen en snijd de vijgen dan in kleine stukjes. Ik was te lui om ze te schillen, maar dat maakte geen verschil. De schil van vijgen is heel dun, dus je kan ze er gewoon mee aanlaten. En wie weet hoeveel vitamientjes zitten er in ;-). Doe alle stukjes in de blender of mixer en mix. Voeg het sap van de appelsien en citroen toe. Doe in een kom en meng met de suiker en de Griekse yoghurt. Klop de slagroom op en spatel voorzichtig onder de mengeling. Hak of vijzel de pistachenootjes in kleine stukjes en spatel ze er ook onder. Zet nog een half uur in de frigo en draai dan ijs met de ijsmachine.

Ik heb de ijsjes afgewerkt met partjes vijg en nog wat pistachenootjes.

Delizioso! 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *